skip to Main Content
Rich Snippets

Rich Snippets

Rich Snippets: Wat Ze Zijn en Hoe Ze Te Gebruiken

Rich snippets kunnen een groot verschil maken voor je website. Ze kunnen het uiterlijk van je website in de zoekresultaten verbeteren en kunnen zelfs meer bezoekers naar je website trekken. In dit artikel leggen we uit wat gestructureerde gegevens zijn en hoe je ze kunt gebruiken.

Wat Zijn Rich Snippets?

Als je ooit een recept, beoordelingen van een film, of informatie over een evenement direct in de zoekresultaten hebt gezien, heb je rich snippets gezien. Gestructureerde gegevens zijn stukjes extra informatie die worden getoond onder de zoekresultaten op Google en andere zoekmachines.

Waarom Zijn Rich Snippets Belangrijk?

Rich snippets zijn om verschillende redenen belangrijk:

 • Zichtbaarheid: Rich snippets vallen op in de zoekresultaten. Dit kan meer bezoekers naar je website trekken.
 • Betrouwbaarheid: Rich snippets kunnen laten zien dat je website betrouwbaar en nuttig is.
 • Informatie: Rich snippets geven nuttige informatie direct in de zoekresultaten. Dit kan mensen helpen om snel te vinden wat ze zoeken.

Hoe Werken Rich Snippets?

Gestructureerde gegevens werken door middel van iets dat ‘gestructureerde data’ of ‘schema markup’ wordt genoemd. Dit is een soort code die je aan je website kunt toevoegen. Deze code vertelt zoekmachines wat voor soort informatie er op je website staat, zoals recepten, beoordelingen, of evenementinformatie.

Er zijn veel verschillende soorten gestructureerde gegevens, waaronder:

 • Beoordelingen: Deze laten sterrenbeoordelingen en recensies zien voor producten, diensten, of bedrijven.
 • Recepten: Deze laten informatie zien over recepten, zoals de bereidingstijd, ingrediënten, en soms zelfs een foto.
 • Evenementen: Deze laten informatie zien over evenementen, zoals de datum, tijd, en locatie.
 • Producten: Deze laten informatie zien over producten, zoals de prijs, beschikbaarheid, en soms zelfs een foto.

Hoe Maak je Gestructureerde Gegevens?

Om gestructureerde gegevens te maken, volg je deze stappen:

 1. Kies je Type: Beslis welk type rich snippet je wilt maken. Dit hangt af van wat voor soort informatie je op je website hebt.
 2. Voeg Gestructureerde Data toe: Voeg de juiste gestructureerde data toe aan je website. Er zijn veel tools online die je kunnen helpen om de juiste code te maken.
 3. Test je Gestructureerde gegevens: Nadat je de gestructureerde data aan je website hebt toegevoegd, kun je een tool zoals Google’s Structured Data Testing Tool gebruiken om te controleren of je gestructureerde gegevens goed werken.
 4. Wacht op Indexatie: Het kan een tijdje duren voordat zoekmachines je nieuwe gestructureerde gegevens oppikken. Wees geduldig en controleer regelmatig of je gestructureerde gegevens in de zoekresultaten verschijnen.

Wat zijn de voordelen van Gestructureerde gegevens?

Het gebruik van rich snippets kan het volgende voor je website doen:

 • Verbeterde Zichtbaarheid: Zoals eerder vermeld, helpen rich snippets je website op te vallen in de zoekresultaten. Ze kunnen kleurrijke sterbeoordelingen, foto’s of andere nuttige informatie bevatten die de aandacht van zoekers kan trekken.
 • Betere Click-through Rate (CTR): Omdat rich snippets extra informatie bieden en opvallen in de zoekresultaten, kunnen ze ertoe leiden dat meer mensen op je website klikken.
 • Verbeterde Gebruikerservaring: Rich snippets bieden nuttige informatie direct in de zoekresultaten, zoals de bereidingstijd voor een recept of de beoordeling van een product. Dit kan mensen helpen snel te vinden wat ze zoeken, wat zorgt voor een betere gebruikerservaring.
 • Competitief Voordeel: Niet alle websites maken gebruik van rich snippets. Door ze te gebruiken, kun je een voorsprong nemen op je concurrenten.

Aan de slag!

In deze snel veranderende digitale wereld is het belangrijk om op de hoogte te blijven van de nieuwste SEO-praktijken en technieken. Gestructureerde gegevens zijn een belangrijk onderdeel van moderne SEO en kunnen een grote impact hebben op je website. Of je nu een bedrijfseigenaar, een blogger, of een online marketeer bent, het is de moeite waard om te leren hoe je gestructureerde gegevens kunt gebruiken om je online zichtbaarheid te vergroten, de gebruikerservaring te verbeteren en uiteindelijk je doelen te bereiken. Begin vandaag nog met het implementeren van rich snippets en zie zelf de voordelen die ze kunnen bieden!

Lees hier ook andere artikelen uit de categroie On-page SEO:

 • ARIA
  Toegankelijke Rijke Internet Toepassingen: ARIA Attributen Het internet is voor iedereen. Het maakt niet uit wie je bent of waar je vandaan komt, iedereen zou toegang moeten hebben tot de informatie op het web. Helaas is het internet niet altijd…
 • WCAG
  Toegankelijkheid op het Web: Een Inleiding tot WCAG Het internet is voor veel mensen een essentieel onderdeel van het dagelijks leven geworden. Maar voor sommige mensen kan het moeilijk zijn om toegang te krijgen tot online informatie en diensten. Daarom…
 • W3C
  W3C (World Wide Web Consortium): Het Begeleiden van Het Web Het internet is een verbazingwekkende plek vol met informatie en mogelijkheden. Maar heb je je ooit afgevraagd wie bepaalt hoe het web werkt? Dat is waar het World Wide Web…
 • Web accessibility
  Web accessibility: Zorg dat Iedereen Je Website Kan Gebruiken Heb je ooit nagedacht over hoe mensen met een handicap jouw website gebruiken? Webtoegankelijkheid, ook bekend als ‘web accessibility’, gaat over het maken van websites die voor iedereen toegankelijk zijn, inclusief…
 • Parallax Scrolling
  Parallax Scrolling: Een Moderne Webdesign Trend Vraag je je af wat parallax scrolling is? Dan ben je hier op de juiste plek! In dit artikel leggen we uit wat het is, waarom het belangrijk is, en hoe je het kunt…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top