skip to Main Content
Meta-Omschrijving

Meta-Omschrijving

Meta-Omschrijving: Alles wat je moet weten

Een term die je vaak tegenkomt als je meer leert over SEO (zoekmachineoptimalisatie) is “meta-omschrijving”. Maar wat is een meta-description? En waarom is het belangrijk? In dit artikel geven we je alle details.

Wat is een Meta-Omschrijving?

Een meta-description is een stukje tekst dat uitlegt waar een webpagina over gaat. Het is als een korte samenvatting. Je ziet deze tekst vaak onder de titel van een pagina wanneer je iets opzoekt op Google of een andere zoekmachine.

Waarom is een Meta-Omschrijving Belangrijk?

Een goede meta-description is belangrijk om een paar redenen:

 • Het helpt mensen te beslissen of ze op je website willen klikken. Een duidelijke, aantrekkelijke omschrijving kan mensen overhalen om je pagina te bezoeken.
 • Het helpt zoekmachines om te begrijpen waar je pagina over gaat. Dit kan je helpen om hoger te komen in de zoekresultaten.

Hoe Maak je een Goede Meta-Omschrijving?

Het maken van een goede meta-description is een kunst. Hier zijn een paar tips:

 • Wees duidelijk: Vertel in eenvoudige taal waar je pagina over gaat. Probeer niet te ingewikkeld of verwarrend te zijn.
 • Wees bondig: Een meta-description moet kort zijn. De meeste zoekmachines tonen slechts ongeveer 150 tot 160 karakters. Als je omschrijving te lang is, wordt deze afgesneden en is de rest niet zichtbaar.
 • Gebruik zoekwoorden: Als mensen woorden gebruiken om iets op te zoeken, en die woorden staan in je meta-description, dan kan dit helpen om je pagina hoger te laten komen in de zoekresultaten.
 • Maak het aantrekkelijk: Probeer mensen te overtuigen om op je pagina te klikken. Je kunt dit doen door duidelijk te maken wat ze zullen leren of krijgen als ze je pagina bezoeken.

Voorbeelden van Goede Meta-Omschrijvingen

Laten we eens kijken naar een paar voorbeelden van goede meta-omschrijvingen:

 • “Ontdek hoe je heerlijke, zelfgemaakte pannenkoeken maakt met dit eenvoudige recept. Klaar in minder dan 15 minuten!”
 • “Leer de basis van fotografie met onze beginnersgids. Leer alles over camera-instellingen, compositie, belichting en meer.”

Beide omschrijvingen zijn duidelijk, bondig en aantrekkelijk. Ze gebruiken ook zoekwoorden die iemand zou kunnen gebruiken om deze onderwerpen op te zoeken.

Hoe Voeg je een Meta-Omschrijving toe aan je Website?

Hoe je een meta-omschrijving toevoegt aan je website hangt af van hoe je website is gebouwd. Als je bijvoorbeeld WordPress gebruikt, dan kun je een SEO-plugin zoals Yoast SEO gebruiken om eenvoudig meta-omschrijvingen toe te voegen aan je pagina’s.

Aan de slag!

Een goede meta-omschrijving kan een groot verschil maken voor je website. Het kan helpen om meer mensen naar je website te trekken en je positie in zoekmachines te verbeteren. Het maken van een goede meta-description is een vaardigheid die wat oefening vergt, maar met deze tips ben je goed op weg.

Lees hier ook andere artikelen uit de categroie On-page SEO:

 • ARIA
  Toegankelijke Rijke Internet Toepassingen: ARIA Attributen Het internet is voor iedereen. Het maakt niet uit wie je bent of waar je vandaan komt, iedereen zou toegang moeten hebben tot de informatie op het web. Helaas is het internet niet altijd…
 • WCAG
  Toegankelijkheid op het Web: Een Inleiding tot WCAG Het internet is voor veel mensen een essentieel onderdeel van het dagelijks leven geworden. Maar voor sommige mensen kan het moeilijk zijn om toegang te krijgen tot online informatie en diensten. Daarom…
 • W3C
  W3C (World Wide Web Consortium): Het Begeleiden van Het Web Het internet is een verbazingwekkende plek vol met informatie en mogelijkheden. Maar heb je je ooit afgevraagd wie bepaalt hoe het web werkt? Dat is waar het World Wide Web…
 • Web accessibility
  Web accessibility: Zorg dat Iedereen Je Website Kan Gebruiken Heb je ooit nagedacht over hoe mensen met een handicap jouw website gebruiken? Webtoegankelijkheid, ook bekend als ‘web accessibility’, gaat over het maken van websites die voor iedereen toegankelijk zijn, inclusief…
 • Parallax Scrolling
  Parallax Scrolling: Een Moderne Webdesign Trend Vraag je je af wat parallax scrolling is? Dan ben je hier op de juiste plek! In dit artikel leggen we uit wat het is, waarom het belangrijk is, en hoe je het kunt…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top